Kategorie

Najnowsze

Jak najlepsza obsługa sprzedażowa klienta to wciąż nowe wyzwania dla pracowników działów obsługi klientów i zaangażowanych bezpośrednio w proces sprzedażowy. Specjaliści z renomowanych firm przedstawią metodologię konstruowania badań marketingowych przeprowadzanych przy pomocy tajemniczego klienta, tzw. mystery shopping. Dowiemy się, jaka jest skuteczność tych badań i jaki dzięki ich przeprowadzeniu wzmocnić pracę działu sprzedaży.

Powstanie E-sądu w Lublinie miało być panaceum na ciągnące się w nieskończoność proste sprawy o zapłatę. Tymczasem nastręczyło wiele trudności związanych ze sformułowaniem i złożeniem skutecznego sprzeciwu od nakazu zapłaty - niewiele osób wie, jak prawidłowo sformułować taki sprzeciw i jak w związku z tym przerwać bieg postępowania nakazowego.


Opublikowany przez Janusz Olbratowski | 2020/03/23

Prywatny masterchef




Odkąd kilka lat temu kulinaria stały się zbiorowym obiektem zainteresowania Polaków, coraz więcej kucharzy-amatorów decyduje się urządzić sobie profesjonalny "warsztat pracy".

Architekci, budowlańcy i sklepy ze specjalistycznym wyposażeniem gastronomicznym prześcigają się w pomysłach ciekawych aranżacji nawet małych kuchni.

Gordon Ramsay z wielkiej płyty
44-letni Marek Pawliczek z Kielc na remont swojej kuchni wydał 80 tys. złotych, prawie całe swoje oszczędności.
- Mógłbym za to kupić małą kawalerkę, ale chciałem spełnić swoje marzenie. Zbudowałem sobie kuchnię w stylu master chefa z profesjonalnym wyposażeniem. Znajomi żartują, że teraz powinienem postarać się o gwiazdkę Michelina.
Kulinarnych zapaleńców nie brakuje w całej Polsce, o czym świadczy m.in wzrost popytu na meble kuchenne i AGD, a także specjalistyczne poradnictwo. Już teraz polski rynek produktów i usług związanych z kulinariami szacowany jest na 2,2 mld zł, a jego wartość w kolejnych latach będzie wzrastać.

Kuchnia zamiast pokoju
Wrocławskie biuro architektoniczne InHerito od kilku lat zajmuje się profesjonalną aranżacją przestrzeni kuchennych.
- Wśród naszych klientów w tej chwili dominują drobni, prywatni inwestorzy. Zlecenia zdarzają się bardzo różne. Od przeprojektowania ślepych mini-kuchni w blokach z lat 70., aż po nowatorskie kuchnio-jadalnie w nowobudowanych domach jednorodzinnych - argumentuje Zuzanna Bubło, architekt wnętrz. - Z ciekawszych realizacji mogę wspomnieć o kuchni w salonie i na strychu budynku.
Projektanci twierdzą, że aranżację współczesnej przestrzeni kuchennej ograniczają jedynie wyobraźnia inwestora i grubość portfela.
- Prawie wszystko dobrać można do indywidualnych potrzeb i życzeń klienta - meble kuchenne, sprzęt AGD, a nawet profesjonalne elementy wyposażenia gastronomicznego. Jeśli ktoś zażyczy sobie kuchni z programów Ewy Wachowicz, skopiujemy ją. Jeżeli ktoś chciałby poczuć się jak Modest Amaro, także stworzymy mu odpowiednie warunki.Szukasz pomysłu na kuchnię? zajrzyj tutaj

Okiem reportera


dom
ogród
dekoracja wnętrz